Lettland och Vitryssland (april 2012)

Tomas och Eva Ström har besökt Edwins Fonds fadderbarn och deras familjer i Lettland och Vitryssland den 23 april-1 maj.

Det som berör mest är den utsatta situation många mödrar befinner sig i när de lämnats ensamma med sina förståndshandikappade barn.

Av de fyrtiotal fadderbarn Edwins Fond har i de olika länderna är det många fäder som lämnat familjen när det visat sig att barnet var fött med ett handikapp. Då är det väldigt ofta mormor eller farmor som går in och tar det ansvar som fadern borde tagit.

På bilden ser du lilla Svetlana Kulgavik tillsammans med mamma Irina till höger. Svetlanas pappa Oleg dog 2009 av TBC och alkoholproblem. Till vänster om Svetlana står Eva och vår tolk Katja Golovko. Längre ned på sidan kan du se bilder från resan.

This entry was posted in Fokus, Lettland, Vitryssland. Bookmark the permalink.

Comments are closed.