Cykla till Vitryssland / Cycling to Belarus / September 2015

P1130855Tomas Ström har cyklat från Sverige till Vitryssland.
Tomas har haft en dröm att cykla till Vitryssland som nu är förverkligad. Det var en stor utmaning och ett av de stora målen var att få korsa den Litauisk/Vitryska gränsen med cykel. Tomas startade från Sverige den 30 augusti och anlände till slutmålet i staden Baranovichi i Vitryssland fredagen den 4 september på eftermiddagen.
.
Cyklingen tillägnade Tomas sin handikappade vän Gena Shimchyk som varit på barnhem och vårdinrättningar sedan han var ca 2 år gammal. Vädret var mycket skiftande med oerhörd värme, stark blåst, åska och regn. Den längsta dagsetappen var 135 km. Den varmaste dagen var det 37 grader Celsius och den lägsta temperaturen var en morgon endast 3 grader Celcius. Tomas genomförde cyklingen helt på egen hand.
.
Tomas Ström has cycled from Sweden to Belarus.
Tomas had a dream to bike to Belarus, which is now completed. It was a big challenge and the major event was to cross the Lithuanian/Belarusian border by bicycle. He started from Sweden, 30 August and arrived to the city of Baranovichi in Belarus Friday September 4 in the afternoon. Tomas dedicated the cycling to his disabled friend Gena Shimchyk who has been in orphanages and medical clinics since he was about 2 years old. The weather was very diverse, with great heat, strong winds, thunder and rain. The longest day’s stage was 135 kilometers. The maximum temperature was one day 37 degrees Celsius and the minimum temperature was one morning only 3 degrees Celsius. Tomas accomplished the cycling alone.
.
Klicka för större bilder/Click for lager images

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.